ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ – ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ

γράφει η Μαρία Παπαδάτου
Ένα πρόβλημα xρόνια τώρα, ένας δήμαρχος ανίκανος να βρει μια λύση. Πολίτες που δεν αντιδρανε. Οι ΧΥΤΑ δεν αντέχουν αλλά σκουπίδια.
Αυτή τη στιγμή η χώρα του νησιού έχει γεμίσει ποντίκια ,κατσαρίδες,και μια δυσοσμία αφόρητη. Και έχουμε ένα δήμαρχο που ζητάει την υπομονή των πολιτών, πια υπομονή; Η Ζάκυνθος είναι από τα τυχερά νησιά, που θα έπρεπε από καιρό να έχει λυθεί αυτό το ζήτημα. Πρώτα να έχουμε πιο πολλούς κάδους ανακύκλωσης. Δεύτερον για να μην βγάζουμε την ουρά μας εμείς οι πολίτες να έχουμε καλύτερη παιδεία και ευαισθητοποίηση για την ανακύκλωση. Για να μην φθάσουμε στην κατάσταση της Κέρκυρας και άλλων Δήμων, που η κατάσταση με την διαχείριση των απορριμμάτων ξεπέρασε προ πολλού τα ανεκτά όρια και τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν ένα τεράστιο και σύνθετο πρόβλημα. Αλλοιώς θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα σε θέματα υγείας και μολύνσεις του περιβάλλοντος.
Λοιπόν ας πάρουμε τι κατάσταση στα χέρια μας επιτέλους εμείς οι πολίτες αυτού του νησιού, αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση, την κινητοποίηση και τον προβληματισμό μας και διεκδικώνοντας, με αξιοποίηση και των νέων τεχνολογιών και μέσων, ένα καθαρό περιβάλλον για να ζούμε.
ΥΓ
Σήμερα έγιναν διαδηλώσεις στο δημαρχείο της Ζακύνθου. Πολίτες της Ζακύνθου πήγαν με σακούλες σκουπιδιών, κλείσανε την είσοδο του δημαρχείου. Με συνθήματα για παραίτηση του Δημάρχου. Ήταν μια πολύ καλή συγκέντρωση και θα υπάρχει και συνέχεια. Επιτέλους ξυπνάμε, περνούμε τη κατάσταση στα χέρια μας.